Casa Lansingerland

In 2023 willen wij starten met Casa Lansingerland. Tien jaar geleden begonnen we met Casa Pijnacker. De explosieve groei en de lange wachtlijst wijzen erop dat een leeromgeving als Casa past bij de huidige tijdgeest. Onze missie is: ‘Door het kind naar een betere wereld – Education for Life’.

Stelt u zich een plek voor waar uw kinderen worden aangemoedigd om de wereld om hen heen te verkennen, om hun horizon en kennis te verbreden en om hun talenten te ontwikkelen. Een plek waar ze gekoesterd worden, waar ze vrij zijn om op hun eigen tempo te werken – een leerplek waar kinderen graag zijn.

Met voldoende steun kunnen we in 2023 van start!
Voor Casa Lansingerland betekent dit dat wij 130 ouderverklaringen nodig hebben van ouders met kinderen van 2, 3 of 4 jaar

6 Pijlers van Casa

1. Internationale (AMI) Montessori

Internationale Montessori

In een omgeving die op de behoeften van het kind in de verschillende ontwikkelingsstadia is afgestemd, wordt de natuurlijke liefde van kinderen voor leren en het belang van leren in hun eigen tempo erkend.

2. Tweetalig Onderwijs

Tweetalig Programma

We willen dat kinderen wereldburgers worden. De Engelse taal speelt hierin een belangrijke rol.

3. Flexibele Onderwijstijd

Flexibele onderwijstijd

Casa is 50 weken van 8.00u tot 18.00u geopend en biedt kinderen een leeromgeving waarbij kinderopvang en onderwijs volledig zijn geïntegreerd.

4. Natuur, Wetenschap
en Technologie als leraar

Natuur onderwijs

Door het ervaren van de natuur stimuleren we ontdekkend en onderzoekend leren. Tevens leren kinderen hierdoor dat zij onderdeel zijn van een groter geheel.

5. Voeding en Voedselbereiding

Voeding en voedselbereiding

Kinderen zijn van jongs af aan dagelijks betrokken bij alle aspecten van voeding. Op Casa wordt samen met de kinderen gezond, vegetarisch en overwegend biologisch eten en drinken bereid en gegeten.

6. Continue Leertraject

Continu leertraject

Op Casa volgen kinderen een leertraject van 0 tot 12 jaar. Op dit moment zijn we bezig met het oprichten van een middelbare school: onze droom is een doorlopende leerlijn van 0-18 jaar. Casa College zal hopelijk openen in 2023 en is uiteraard ook toegankelijk voor leerlingen uit Lansingerland.