Activiteiten

Bij Casa betekent het feit dat de klaslokalen en werkperiodes de hele dag beschikbaar zijn, dat de kinderen de mogelijkheid hebben om de hele dag activiteiten bij te wonen. Als zodanig zijn veel van onze activiteiten vrij beschikbaar voor de kinderen, terwijl we ook een paar activiteiten hebben waarvoor ze zich moeten aanmelden.

Onderbouw

In het onderbouw zijn de meeste activiteiten vrij te kiezen. Onze eigen medewerkers verzorgen deze activiteiten tijdens de werkperiodes. De activiteiten zijn alleen niet beschikbaar als de medewerkers nodig zijn om voor zieken in te vallen.

Deze activiteiten omvatten:
Extern werk
Fitnessruimte
Atelier/Handwerk

Andere activiteiten die tijdspecifiek zijn en waarvoor aanvullende eisen gesteld kunnen worden, zijn:

Zwemmen:
Casa heeft een speciaal arrangement met het lokale zwembad de Viergang. Tijdens hun normale zwemles van 15:45 - 16:45 uur brengt Casa de kinderen naar het zwembad voor de lessen.
Deze lessen zijn alleen beschikbaar voor kinderen van de onderbouw (4-6 jaar) die op dinsdag een lange dag hebben. Zodra de kinderen 6 jaar worden en naar de lagere school gaan, zullen de ouders de lessen moeten overnemen en de kinderen naar de lessen brengen.
Er is een wachtlijst (zowel van het zwembad als van Casa) om aan deze lessen deel te nemen. Er moet eerst ruimte zijn binnen de lesgroepen, evenals in de transportfietsen voordat nieuwe kinderen de lessen kunnen bijwonen.

Als u wilt dat uw kind de zwemlessen op dinsdag bij Casa bijwoont, schrijf u dan eerst in bij het zwembad - met vermelding van deze lestijd en dat u met Casa wilt komen, en stuur dan een e-mail naar Miranda Kop (miranda @casaschool.nl). Miranda kan u meer gedetailleerde informatie geven.

Sport van Team4Talent:

Elke andere dinsdagmiddag komt Team4Talent naar onze kleine sportschool en verzorgt sportieve activiteiten voor het Onderbouw.

Middenbouw

In de middenbouw zijn er een aantal algemene activiteiten voor de kinderen om uit te kiezen.

Buiten werk:
De middenbouw  kinderen hebben verschillende keuzemogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten.  Dit zijn onder andere: tuinieren, bouwen of experimenteren in het Wetenschapscentrum.  Kinderen kunnen gaan met hun zelfgemaakte plan  of zich laten inspireren door andere kinderen, de materialen of de buitenwerkgids.

Koken:
Elk kind krijgt de kans om te helpen met koken voor de klas (en ook opruimen). Deze momenten worden op voorhand gepland zodat niemand zijn kans mist. Ze werken rechtstreeks samen met een gids die uitlegt welk gerecht ze gaan koken en welke stappen ze moeten volgen. Ze worden begeleid tijdens het koken en zo nodig geholpen.

Fitnessruimte:
Elke groep heeft  1-2 geplande gymnastiektijd(en) per week. Elk kind doet met de groep mee. Ouders krijgen een roulatieschema voor de sportschool.  Kinderen moeten hun gymnastiektassen meenemen naar school op gymnastiekdagen en als het een vroege sessie is, moeten ze direct aan de overkant van de straat van Casa worden afgezet bij de sportschool.

Naast algemene activiteiten zijn er extra activiteiten waarvoor de kinderen zich desgewenst kunnen aanmelden.

Judo:
Voor kinderen die op donderdag de naschoolse opvang hebben, is er een optie om zich bij Judo aan te sluiten. Deze groepen zijn over het algemeen vol, dus inschrijven bij de klaslokaalgids is verplicht. Als ze zich bij de groep kunnen aansluiten, moet je een Judopak kopen bij het SportInstituut.

Kunst:
Op  donderdagmiddag is er ook de mogelijkheid om voor kunst te kiezen bij onze vaste kunstbegeleidster. Kinderen kunnen ervoor kiezen om deel te nemen in kleine groepen.

Muziek:
Op dinsdag en woensdag kunnen de kinderen deelnemen aan de groepslessen. Deze zijn gericht op zingen, ritme en samen spelen. Kinderen hebben de mogelijkheid om hun eigen liederen te schrijven en uit te voeren. Een deel van de lessen sluit aan bij het KosmischeThema.

Bovenbouw

In de bovenbouw bieden wij  een breed scala aan activiteiten. Onze eigen medewerkers verzorgen de meeste van deze activiteiten  tijdens de werkperiodes. Sommige activiteiten zijn wekelijks voor alle kinderen, sommige zijn beschikbaar voor dagelijkse inschrijvingen en voor sommige activiteiten kunnen kinderen zich voor een langere periode inschrijven.

Deze activiteiten omvatten:
Wetenschapscentrum
Fitnessruimte
Lessen digitale kennis
Koken
Drama

Algemeen

Casa biedt ook ruimte aan muziekdocenten, zodat kinderen op school individuele muzieklessen kunnen volgen.

Deze muzieklessen moeten rechtstreeks met de muziekdocenten zelf geregeld worden en er zijn extra kosten aan verbonden, omdat Casa alleen de ruimte ter beschikking stelt.

Op dit moment hebben we leraren voor:
Viool - Manon van de Kempe (manonvandekempe@hotmail.com)
Klassieke gitaar - Yiannis Giagourtas (info@yiannisguitar.com)
Akoestische gitaar - Misha Nuis (misha@casaschool.nl)
Piano - Yvet van der Tuin (info@yvetvandertuin.nl)