Toddlers

In augustus 2018 is Casa gestart met een tweetalige Montessori-dreumes-/peutergroep (van één tot drie jaar). We zijn gestart met zestien kindplaatsen en zullen dit langzaam verder uitbouwen.

De kinderen worden opgevangen in een veilige, warme, huiselijke omgeving waarin hun primaire motorische coördinatie, onafhankelijkheid en taal gecultiveerd worden. Al het meubilair en materiaal is levensecht, maar aangepast aan de lichamelijke afmetingen en capaciteiten van het kind. Ze eten ’s middags warm en worden zoveel mogelijk betrokken bij het voorbereiden van het eten. Verder worden er ook de ‘practical life’-activiteiten en sensorische en exploratieve werkjes aangeboden die ook in de onderbouw beschikbaar zijn.

De omgeving is volledig ingericht op lopende kinderen. Daarom kunnen de kinderen pas terecht als ze kunnen lopen (gemiddeld is dit met 15 maanden, maar het verschilt per kind). De minimum leeftijd blijft echter één jaar.

Vanaf het moment dat de kinderen kunnen lopen starten we ook met de zindelijkheidstraining. De kinderen krijgen trainingsbroekjes aan en worden gestimuleerd om naar het toilet te gaan. Sinds de opening zijn 7 kinderen al volledig zindelijk en de anderen maken ook grote stappen vooruit.

Voor een aantal dagen bestaat er al een wachtlijst voor kinderen die op dit moment ouder zijn dan één jaar. Aangezien we in 2019 nog een groep openen is het wel aan te bevelen uw kind in te schrijven.

Bent u in verwachting of net bevallen dan kunt u uw kind ook al inschrijven. Heeft u nog geen kinderen op Casa, dan kunt u uw kind inschrijven middels de volgende link:  http://casaschool.flexkids.nl/aanvraag.

Heeft u wel kinderen op Casa, dan kunt u inloggen in Flexweb en vervolgens op de button rechts bovenin klikken: 'Kind aanmelden'.

Indien u meer informatie wilt over de toddlergroep, kunt u een informatieavond bijwonen. Check de agenda voor de eerstvolgende avond.

Voor tarieven en openingstijden kunt u de tarievenlijst raadplegen.

Voor online  informatie kunt u kijken naar onderstaande link:

Als u vragen heeft, mag u altijd mailen naar toddlers@casaschool.nl.